Чи відчувають франківчани брак російський товарів?


Нещодавно деякі івано-франківські підприємці крамниці оголосили про свою позицію «проти продажу російських товарів».

Кореспондент «Бліц-Інфо» дізнався, наскільки успішно проходить ця патріотична акція.

Найсуворіша політика щодо товарів північно-східного сусіда – у магазині «Плюс». Продукцію з кодом 460-469 тут не продають. У частини інших продуктових крамницях на цінники всіх російських товарів розмістили яскраві наліпки «Зроблено в Росії», аби споживач «не губився». Також у деяких магазинах на прилавках чи вхідних дверях наліплені плакати з агітаціями проти купівлі російських товарів.

Більшість продавців кажуть, що відмову від російської продукції у комерційному плані майже не відчули. Мовляв, здебільшого, споживачі купують те, що є в торговій залі, не особливо вибагаючи позицій конкретної марки.

З російських товарів найпопулярнішими були алкогольні вироби, зокрема горілка «Зелена марка».

«Часто приходять і скаржаться, чому немає в продажу «Зеленої марки», – каже одна з продавчинь. – Коли відповідаю, що така особливість проукраїнської політики магазину, всі покупці відразу змінюють тон розмови і хвалять заклад, деякі ще й вигукують «Слава Україні!».

Загалом, продавці говорили, що наразі до кінця мусять реалізувати наявні у них російські товари, а в майбутньому нових закупівель не планують. Тим паче є безліч якісних українських замінників майже будь-якої продукції.