Чи здатен Чорноус боротися з корупцією?


Як відомо на Прикарпатті за крісло у Верховній Раді боротимуться як досвідчені кандидати, так і новачки.

Вдруге свої сили спробують міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, депутат облради Олександр Шевченко та «ударівець» Володимир Чорноус.

Що стосується, тих хто вперше спробує свої сили в перегонах за мандат, то серед них – очільник обласної «Свободи» Василь Попович, ведучий  івано-франківського «Майдану»  Ростислав Микитюк, активіст Максим Кицюк.

Зокрема «ударівець» і депутат міської ради Володимир Чорноус вдруге спробує стати «нардепом», на проміжних виборах до ВР по мажоритарному округу №83 (Івано-Франківська), які відбудуться одночасно з виборами Президента України 25 травня.

У 2012 році пан Чорноус вже змагався за мандат народного депутата, однак так і не потрапив до лав «вищого суспільства», адже за нього проголосувало лише 8,88% виборців.

Тож тепер Володимир Чорноус вирішив взяти реванш і таки пробратись до Верховної Ради України.

Однак, як повідомив пан Чорноус нещодавно одному із івано-франківських інтернет-видань своєї виборчої агітації не змінюватиме. Натомість продовжить стратегію 2012 року. А саме, буде реалізувати передвиборчу програму фракції УДАРу 2012 року.

Перша з тез виборчої кампанії звучить так: зламати корупційну систему; знищити підвалини корупції;

Всім відомо, що депутат Івано-Франківської міської ради Володимир Чорноус впродовж багатьох років займається викладацькою діяльністю в одному із університетів Івано-Франківська. А саме, на Івано-Франківському факультеті Національного університету «Одеська Юридична Академія», який на Прикарпатті має славу корупційного.

До речі, як відомо президентом Національного університету  "Одеська  юридична академія" є «регіонал» Сергій  Ківалов. Який, як відомо, у 2012 році спільно з депутатом Вадимом Колісніченком розробив скандальний мовний законопроект.

Та все ж повернемось до депутата Чорноуса в якого під носом прокручують різноманітні оборудки, натомість він збирається іти до ВУ боротись з корупцією по цілій Україні.

До прикладу, нещодавній скандал у вищезгаданому ВУЗі перейшов всі межі.

Минулого навчального року студенти-випускники не змогли вчасно отримати документи про завершення навчання. Відтак студенти-випускники залишились без документів про закінчення навчання, відповідно не змогли вчасно поступити на продовження навчання в інші ВУЗи та фактично залишились без роботи.

В університеті запевняли, що всю процедуру затримують в Одесі, однак обіцяли, що за тиждень-два ситуацію владнають. Проте, документи отримали майже через місяць.

Крім того, у студентів вузу вдалось дізнатись, що кожного року студенти здають щонайменше 200-300 євро з особи за державні екзамени.

Приміром один вже колишній студент ВУЗу розповідає  наступне.

«За державні екзамени платили 200-300 євро з людини, у групі навчається від 20-25 студентів і здавали всі, бо вибору не було.Нам сказали так здавати, зокрема  заступник декана. А того року нас було 4 групи студентів. Крім того, до цієї суми не входив святковий стіл для викладачів та звичайно дорога на здачу державних екзаменів в Одесі…»

Тож виникає питання – чому б пану Чорноусу не  взятися навести лад з корупцією в університеті до якого він безпосередньо причетний, а не «пхатися» в Київ розводити там свою демагогію?..