Цьогоріч івано-франківські страхувальники сплатили більше мільярда єдиного соціального внеску


За 10 місяців 2014 року від платників податків обласного центру надійшло 1114,0 млн.грн. ЄСВ. Це на 105,6 млн.грн. більше аналогічного періоду минулого року - зазначила заступник начальника ДПІ у м. Івано-Франківську Олена Мухіна.

Вона також повідомила, що у жовтні 2014 року івано-франківські платники спрямували до бюджету 118,6 млн.грн. єдиного соціального внеску на загальнодержавне страхування, що практично на 8,7 млн.грн. більше надходжень минулого року. Таким чином, середньомісячні надходження з ЄСВ у 2014 році склали понад 111 млн.грн. Більшу частку від цих надходжень спрямовують бюджетні організації.

За словами посадовиці на обліку в ДПІ у м. Івано-Франківську перебуває близько 5,2 тисячі платників ЄСВ. Більш як 88% з них подає звітність в електронному вигляді.

«Така прогресивна форма звітування вигідна платникам цього податку. Адже їм не доводиться щомісяця відвідувати податкову, щоб подати звітність. Це значно економить час платників та витрати на придбання бланків такої звітності», - зазначила Олена Мухіна.