Цьогоріч івано-франківських школярів годуватимуть за 7 гривень на день


У школах Івано-Франківська харчується 22 240 учнів. Гарячим харчуванням забезпечено: 10 074 дітей – це учні 1-4 класів, 9 904 – учні 5-9 класів та 2 262 – учні 10-11 класів.

Зокрема, вартість одноразового харчування для дітей 1-4 класів становить 5 гривень та для дітей 5-11 – від 6 до 8 гривень, пише Фіртка.

Такі дані повідомив начальник управління торгівлі Олег Ганчак.

Натомість, начальник управління освіти і науки виконкому Івано-Франківської міської ради Наталія Микули  вважає, що ціна на харчування для учнів молодших класі є низькою і повинна становити, як мінімум 6,5 гривень.

«У четвер, в управлінні освіти запланована нарада з підприємцями, які надають послуги з гарячого харчування і ми свідомо розуміємо, що сьогодні в повній мірі та раціонально на 5 гривень харчувати учнів, – це недостатня ціна. Це не є та ціна, на яку ми повноцінно можемо прохарчувати учня. Тому, управління освіти при формуванні бюджету на 2014 рік зазначатиме, що ціна на харчування повинна становити не менше 6,5-7 гривень», - зауважила Наталія Микула.

На засіданні виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради прийнято рішення щодо проекту «Про внесення на розгляд сесії міської ради проекту рішення «Про встановлення вартості одноразового харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах денної форми навчання за рахунок коштів міського бюджету» відповідно до якого вартість харчування зросте до 7 гривень.

«Встановити на 2014 рік вартість одноразового харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах денної форми навчання за рахунок коштів міського бюджету розмірі 7,00 гривень для:

- дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;

- дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

- учнів 1-4-х класів загальноосвітніх навчальних закладів;

- учнів, яким згідно із Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» гарантується пільгове харчування;

- вихованців груп продовженого дня, які за рішенням педагогічної ради навчального закладу звільнені від плати за харчування (у відсотках чисельності групи за списком):

10 – у повному обсязі;

15 – на половину вартості», - йдеться у проекті рішення.