Цьогоріч прикарпатські правоохоронці вже виявляли всі види наркотичних засобів, окрім героїну


Сьогодні проблема наркоманії в Україні стоїть надзвичайно гостро. Не оминула вона й Прикарпаття.

Як розповів кореспонденту «Бліц-Інфо» начальник відділу боротьби із незаконним обігом наркотиків УМВС України в Івано-Франківській області Валерій Шнуренко,  протягом восьми місяців цього року виявлено та задокументовано 443 кримінальних провадження, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних засобів і психотропних речовин.

«У 337 провадженнях особах оголошено про підозру у вчиненні даного правопорушення. По завершенні досудового розслідування справи будуть скеровані до суду. Із загальної кількості кримінальних проваджень 196 відкрито безпосередньо за збут наркотичних засобів . По них 128 особам оголошено про підозру», - повідомив Шнуренко.

За словами начальника відділу боротьби із незаконним обігом наркотиків, його працівниками було виявлено та задокументовано 131 кримінальне провадження за зберігання наркотичних засобів.

«Загалом, цьогоріч вилучено 13 кілограм 600 грам наркотичних. Накладено арешт на майно наркозбувачів  у сумі 93 тисячі гривень. Щодо найбільш масштабніших цьогорічних партій, було вилучено 250 таблеток субітексу, що завозять на територію України з-за кордону, 1кілограм 300 грам меленої макової соломки  та 600 грам марихуани. Це все в різних осіб», - каже Валерій Шнуренко.

Правоохоронець зауважує, що з початку року працівники відділу боротьби із незаконним обігом наркотиків виявляли фактично всі види наркотичних засобів, окрім героїну.

Найбільше наркотичних речовин вилучають в Івано-Франківську, Калуші та Коломиї.

До теми: Правоохоронці відмовлятимуть мешканців Івано-Франківська вживати наркотики через профілактичну акцію