Цьогоріч волонтери БО «Дім сірка» стерилізували близько 300 бродячих собак


З початку року волонтерам благодійній організації «Дім Сірка» власноруч та за підтримки міжнародного фонду «4 лапи» вдалося простерилізувати близько 300 безпритульних собак в Івано-Франківську.

«Нам вдалося за два тижні роботи з МФ «4 лапи» простерилізувати близько 200 собак. А з початку року загалом ми допомогли таким чином близько 300 псам" - зауважує волонтер організації Тетяна Сметана у розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо».

За такий короткий термін силами волонтерів було зроблено велику роботу, але охопити найбільш проблемні райони так і не вдалося.

«Я можу точно сказати, що мікрорайон Пасічна та район автобазару, де найбільша популяція, не покритий. Було багато перешкод: ми не встигали з виловом собак або мешканці ховали від нас чотирилапих, вважаючи, що ми хочемо їх приспати» - пояснює дівчина.

За словами волонтера, «Дім Сірка» не мають змоги провести стерилізацію всіх тварин, що мешкають на вулицях Івано-Франківська.

«В рік нам власними силами вдається простерилізувати до 200 собак. А цього року тільки завдяки МФ «4 лапи» ми збільшили кількість таких операцій» - підсумовує Тетяна Сметана.