День першої пластової присяги


День Першої Пластової Присяги (ДППП) — щорічно пластуни в різних частинах світу збираються у своїх осередках, щоб відзначити день заснування Пласту - найбільшої та найдавнішої молодіжної організації України. Цьогоріч організація відзначає своє 112-ліття.

112 років тому у Львові була складена перша пластова присяга на вірність Богові та Україні, що дало початок організації та вважається офіційною датою її заснування.

В суботу, 13 квітня 2024 р. о 10:30 пластуни Прикарпаття, від найменших членів організації пташат і до найстарших пластунів-сеньйорів зустрінуться на урочистостях біля міського озера.

ПРОГРАМА ЗАХОДУ:

● 10:30 - 11:40 – Вимарш від пластової домівки (вул. Павлика 10) до міського озера за наступним маршрутом: вул. Павлика - вул. Івана Франка - вул. Козланюка - вул. Грушевського - вул. Курбаса - Площа Міцкевича - Вічевий Майдан - вул. Шевченка - міське озеро;

● 12:00 - 13:40 - Урочисте відкриття заходу та проведення урочистих пластових церемоніалів: пов’язання хусток пташат і новаків (прийняття до пластового гуртка), складання пластової присяги, надання відзначень пластунам за вагому пластову та суспільну корисну діяльність;

● 14:20 - 18:00 - Проведення квесту з нагоди дня першої пластової присяги;

● 18:40 - 21:00 - Ватра на території Палацу Потоцьких.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!