День зенітних ракетних військ: під час великої війни на заході України знищили 650 ворожих цілей


З 24 лютого 2022 на заході країни зенітні ракетні війська повітряного командування "Захід" знищили 650 ворожих цілей.

Це 357 крилатих ракет і 293 безпілотних літальних апарати, розповідають у ПК "Захід" про свою роботу до Дня зенітних ракетних військ.

"Наші зенітні ракетні підрозділи з першого дня війни і донині захищають рідну землю від ударів з повітря не тільки на заході, а й в усіх регіонах країни. Під час виконання бойових завдань на півдні, сході і півночі України наші вартові неба знищили 80 літаків, 30 гелікоптерів, 122 крилаті ракети та 648 БпЛА російських окупантів. Загалом це більше півтори тисячі цілей. Зенітні ракетні війська повітряного командування «Захід» демонструють високу результативність", - діляться у ПК "Захід".

584 зенітників були відзначені державними нагородами – орденами й медалями. А двоє ракетників, які виконували бойові завдання у складі повітряного командування "Захід", відзначені найвищими нагородами.

Підполковнику Андрію Круглову і майору Ярославу Мельнику присвоїли звання Героя України. Окрім того, звання Героя посмертно присвоїли командиру зенітної ракетної обслуги старшому лейтенанту Артему Слісарчуку.

 

День зенітних ракетних військ запроваджено у 2011 році наказом міністра оборони. Відзначається щороку 3 липня.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!