Департамент охорони здоров'я очолив скандальний зять головного лікаря Феофанії


Переможцем конкурсу на посаду керівника Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА, який відбувся 25 серпня цього року став Ігор Дмитренко, зять головного лікаря Феофанії Ігоря Семеніва.

Нагадаємо, голова Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів напередодні представив нового керівника департаменту охорони здоров'я Ігоря Дмитренка. 

До слова, Дмитренко претендував на посаду керівника обласної лікарні, але за результатами конкурсу був останнім у списку претендентів. Втім, це не завадило йому перемогти на конкурсі в облдержадміністрації. Про причини - у матеріалі журналістів ВІЛЬНЕ ІНФО.

Як відомо, минулого року з цієї посади під тиском депутатів обласної ради був звільнився Микола Стовбан, близький друг Ігоря Дмитренка, побоявшись публічно звітувати перед депутатами на сесії обласної ради про свою діяльність, зокрема про проведення тендерів на закупівлю медичних виробів та обладнання.

Так, при проведенні одного з тендерів по закупівлі ендопротезів кульшових суглобів для обласної клінічної лікарні Департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації правоохоронними органами було встановлено ряд грубих порушень та зловживань посадовими особами, що слугувало відкриттям кримінального провадження №12019090010004332 від 03.12.2018 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 364, ч. 2 ст. 191 КК України: «зловживання службовим становищем особами Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА». Переможцем тоді в даному тендері було визнано ТОВ «ДІМС», бенефіціаром якої на той час і був саме Ігор Дмитренко, директором Департаменту на той час був Микола Стовбан, а заступником Стовбана і одночасно головою тендерного комітету, який і акцептував переможця, на той час був чинний на сьогодні голова Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів.

За інформацією аналітичної платформи “YouCoontrol” власниками ТОВ «ДІМС» до червня 2020 року були Тарас Луцишин, Ігор Дмитренко та його дружина Наталія Дмитренко.

Станом на сьогодні Ігор Дмитренко свою частку переоформив на свою дружину Наталю Дмитренко.

Проаналізувавши діяльність деяких фірм Івано-Франківщини, які з легкої подачі певних посадових осіб виграють тендери в лікувальних закладах області на постачання лікарських засобів та медичних виробів – «Івано-Франківська фармацевтична компанія», «Світ Ліків», «Фармамаркет», «ЛікФарм», «ДІМС» та інші, – можна зрозуміти неабияке бажання Ігора Дмитренка обійняти посаду очільника медицини Прикарпаття… Таке призначення сприятиме процвітанню та збільшенню прибутків цих фірм, адже конкуренція їм ні до чого…

Як приклад успішності, згідно інформації з сайту PROZORRO, ТОВ «ДІМС» станом на 25 вересня цього року від початку його створення є переможцем в 67 тендерах  на загальну суму 11,49 млн. грн. Доречним, також, було б зауважити дату створення ТОВ «ДІМС» – 21 квітня 2016, а це практично співпадає з періодом, коли в Департаменті охорони здоров’я на посаді тоді заступника без будь-якого конкурсу з’явився Микола Стовбан...

До теми: Хто збирає благодійні внески з пацієнтів франківських лікарень 

Віджати Прикарпаття: Як сімейний клан екс-міністра уряду Азарова збудував "успішний" медичний бізнес

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!