Департамент охорони здоров'я ОДА закупив кисневі станції, в яких бракує деталей і їх не можуть запустити


Днями в Коломийській лікарні запустили генератор кисню. Такі генератори мали запустити ще в трьох лікарнях, але цього досі не сталося, оскільки генератори недоукомплектовані.

Таку проблему підняв під час наради в ОДА очільник Коломиї Богдан Станіславський, інформує Бліц-Інфо.

"Ви знаєте, які проблеми з киснем є. Запрацювала у нас в лікарні киснева станція. Але трішки невдало департамент зробив закупки, оскільки деяких деталей бракує. Ми вийшли з ситуації, але просимо, щоб той тендер довели до кінця і дозамовили, що бракує. Станція працює і забезпечує 25% кисню",- попросив Станіславський.

Очільниця ОДА звернулась до директора департаменту охорони здоров'я Ігоря Дмитренка, щоб пояснив про що йдеться. Адже в області вже мали запрацювати чотири станції: Коломийська міська лікарня, обласна клінічна лікарня, Надвірнянська ЦРЛ і ЦМКЛ Івано-Франківська.

"Приблизно два тижні тому приїздив представник, який запускав ці станції. В Коломиї було підведено живлення і виконані ті умови, які просив виконавець. Він запустив станцію і сказав, що протягом двох тижнів приїде і доукомплектує все, щоб вона повністю працювала і з цим проблем не буде. В інших трьох закладах ще підводиться живлення, що унеможливлює підключення станцій. Якщо лікувальні заклади вчасно підготуються, то постачальник приїде і підключить. Тобто затримка йде за лікарнями",- сказав Ігор Дмитренко.

На це міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків зауважив, що це не правда.

"Живлення є, але немає повної комплектації кисневої станції, тому вони очікують, що протягом двох тижнів будуть мати всі деталі. Живлення у більшості лікарень є, але затримка за підрядником, який має забезпечити всі деталі. Можу вас запевнити, що в ЦМКЛ точно живлення підведене, але є проблеми з комплектацією"- запевнив мер.

Голова ОДА доручила до кінця тижня розібратися з ситуацією, щоб всі установки запрацювали.  

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!