Десятирічний прикарпатець влаштовує аукціон, аби допомогти побратимам полеглого батька


У суботу, 27 квітня, у Калуші пройде благодійний аукціон на підтримку побратимів полеглого у війні бойового медика Мар’яна Русинкевича.

Ідея такого аукціону належить десятирічному сину загиблого. Саме так Матвій хоче підтримати татових побратимів. Про це повідомляють на facebook-сторінці Калуського міського голови Андрія Найди.

"У суботу, 27 квітня, у Концертній залі о 16:00 відбудеться благодійний аукціон з продажу картин Матвія Русинкевича - сина Мар’яна Русинкевича – волелюбного Захисника, що віддав життя за Україну. Маленький Матвій прагне підтримати таткових побратимів. Ідея аукціону саме його. Такий задум у юного художника народився ще тоді, коли його тато був живим. Тривав збір на закупівлю екофлоу, але Матвійко, на жаль, не встиг продати свої картини, бо збір оперативно закрили небайдужі люди. Сьогодні ж, коли Матвій живе із втратою найріднішої в світі людини – люблячого тата, попри свій юний вік – 10 років, він не здається та щиро хоче допомагати Воїнам, які продовжують захищати нашу землю", - зазначається у дописі.

Так, на аукціоні представлять десять картин юного художника. Всі вторговані гроші перерахують на офіційний рахунок БФ «Волонтерський корпус Прикарпаття», а далі - спрямують на купівлю тепловізійного прицілу для 1 роти 79 батальйону ТрО. Саме у цьому підрозділі служив Мар’ян Русинкевич.

 

Мар’ян Русинкевич загинув 25 лютого в Запорізькій області.  Народився 12 серпня 1992, мешканець Калуша. До лав ЗСУ приєднався у вересні 2022. Служив бойовим медиком у 79 батальйону 102 бригаді ТрО.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!