Детрімакс: як правильно обрати вітаміни для дорослих


Вітамін Д3 один із найважливіших в організмі людини. Втома, депресивний настрій, застудні захворювання, які переслідують з осені до пізньої весни – це ознаки, на які мало хто звертає увагу. Зниження функціональності імунної системи компенсується моделюючими властивостями вітаміну Д в складі Детрімакс.

Зміцнення кісток, регулювання нервової системи, навіть серце та судини залежить від сонячного вітаміну. З віком потреба у якісних добавках зростає. Але добавка Детрімакс допомагає вирішити дефіцит.

Які форми вітаміну Д бувають

З їжею чи добавками можна отримати одну з двох основних форм вітаміну Д: Д2 чи Д3. Відмінність між ними у походження: Д2 – це вітамін рослинного походження. Цю форму найчастіше використовують вегетаріанці. Форма Д3 це форма тваринного походження, але Детрімакс можуть вживати люди, які повністю відмовилися від тваринної їжі.

Попри невелику різницю між цими формами, саме Д3 виробляється шкірою під впливом сонячного світла. Американський журнал клінічного харчування опублікував дослідження, в якому доведено, що саме Д3 форма є більш природною та простою для сприйняття людським організмом. Д3 характеризується більшою біодоступністю, він краще всмоктується.

Ще одне дослідження, цього разу іншого авторитетного видання – Журнал клінічної ендокринології та метаболізму, саме форма Д3 підвищує вміст вітаміну Д та накопичується в організмі, підтримуючи рівень концентрації надовго. Тобто, з наукового погляду, саме форма Д3 є оптимальною.

Тепер потрібно вибрати фармакологічну форму випуску.

  Як вибрати спосіб вживання вітаміну Д3

Тут можна піти шляхом особистих переваг, але найкращим рішенням буде консультація лікаря. Форми випуску вітаміну Д3 такі:

 Софтгель – спеціальні капсули у желатиновій оболонці;

Пастилки – схожа на льодяник форма, яку потрібно розсмоктувати чи розжовувати у роті;

Пігулки – стандартна таблетована форма випуску;

Капсули – із вмістом жирного розчинника усередині:

Жувальні цукерки – форма вітаміну Д дуже популярна в дітей;

Сироп – вітамінізована рідина.

Оптимальною для цього вітаміну вважається саме форма капсул з олією або риб'ячим жиром, використовуються також інші жирні середовища. Вітамін Д3 – жиророзчинний, саме тому така форма вважається найкращою. Також желатинові капсули підходять тим, хто має проблеми з ковтанням таблеток. У них зручніша форма і гладка поверхня.

Дозування вітаміну Д

Важливіше правильно підібрати дозування. Наприклад, добавка Детримакс випускається у трьох різних дозах. Інструкція підкаже, як правильно їх приймати, але перед початком курсу необхідно порадитися з лікарем. Мінімальне дозування 1000 МО підходить для підтримуючих курсів, а також завершального етапу інтенсивного курсу. 2000 МО для людей з нестачею вітаміну Д3, а максимальне дозування допомагає компенсувати гострий дефіцит Д3 в організмі.

Не важливо, чи займається людина спортом чи веде малорухливий спосіб життя, вітамін Д3 потрібно приймати обов'язково, підібравши собі правильну форму випуску та дозування за допомогою лікаря.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!