Дев’ятьох військових, поранених під Зеленопіллям, доставили до Дніпропетровська


Сьогодні до Дніпропетровської обласної лікарні імені Мечникова доправили 9 бійців, які отримали ушкодження під час обстрілу під Зеленопіллям.

Про це повідомляє Еспресо.TV. з посиланням на ТСН.

 Як повідомляється, всі бійці у вкрай тяжкому стані, троє у критичному. Їхні життя рятують найкращі лікарі, але жодних прогнозів не дають. Побачене лікарі називають "пеклом" і зізнаються, що таких страшних ушкоджень не бачили ніколи. Медсестри навіть непритомніли. "Це хворі, які втратили очі, які втратили ноги, двом робимо травматичну ампутацію ніг. Є поранення живота. Говорити про прогнози важко, тому що більшість з них надійшло в несвідомому стані, навіть не тримали тиск. Будемо сподіватися, що зможемо їх врятувати", - сказав головний лікар обласної лікарні Сергій Риженко.

Звідки саме доправили цих поранених, лікарі не кажуть, адже у них навіть ще не було змоги встановити імена всіх пацієнтів. Відомий лише вік хлопців - їм від 25 до 35 років.

Також є інформація, що ще щонайменше сімох поранених доправили до Дніпропетровського військового шпиталю. Офіційно ці дані тамтешні медики поки що не підтверджують.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що біля Зеленопілля терористи з установок "Град" обстріляли позиції сил антитерористичної операції.

Радник міністра закордонних справ Зорян Шкіряк повідомив, що в результаті обстрілу загинуло більше 30 військових.

Згодом в Міноборони заявили, що під Зеленопіллям загинули 19 військовослужбовців Збройних Сил України, ще 93 отримали поранення.