Дмитро Табачник: Під час розгону Євромайдану не постраждав жоден київський студент


Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник завив, що під час розгону Євромайдану 30 листопада не постраждав жоден студент київського вишу.

«Ті заклики, якими весь час збурюють і обманюють людей представники і керівники опозиції про київських студентів, не відповідають дійсності. Це суцільна неправда. З п’ятниці на суботу жоден студент київського вищого навчального закладу на Майдані Незалежності не постраждав», - заявив Табачник.

За його словами, «це звірено за даними і вищих навчальних закладів, за інформацією деканатів, органів студентського самоврядування та перевірено в медичних установах столиці України», повідомляє "Кореспондент".

Крім того, він  звинуватив представників опозиції в тому, що вони «наповнюють інформаційний простір нахабними, цинічними і просто антилюдськими провокаціями».

«Наприклад, сьогодні один колишній чиновник МОН розповсюдив інформацію про те, що нібито в Міністерстві освіти і науки готують якихось неіснуючих молодих людей – 100 осіб – щоб змішати їх зі студентами, які беруть участь в акціях протесту. А у нас сьогодні з 8.30 ранку дійсно була запланована ще місяць тому нарада головних бухгалтерів і директорів професійно-технічних навчальних закладів. І більшість із цих 100 осіб годиться, хто в батьки, матері, а хто і в бабусі та дідусі студентам. І ця брехня поширилася в інформаційному просторі», - зазначив Табачник.

Нагадаємо, в ніч на 30 листопада бійці спецпідрозділу Беркут силою витіснили мітингувальників на Євромайдані в Києві, застосовуючи кийки і звукошумові гранати.

Згодом за медичною допомогою звернулося близько 35 осіб, семеро були госпіталізовані з різними травмами.