До бюджету Івано-Франківська сплатили 32 мільйони гривень плати за землю


Така сума надійшла до бюджету за 7 місяців 2014 року. Минулого року за цей період надійшло 30,3 млн.грн., що на 1,5 млн.грн. менше, ніж цьогоріч.

За січень-липень 2014 року землекористувачі та землевласники – юридичні особи сплатили 28,7 млн.грн., а від фізичних осіб надійшло 3,2 млн. грн.

«Лише у липні поточного року суб’єктами господарювання нашого міста сплачено майже 5,5 млн. грн. плати за землю», – зазначив начальник управління оподаткування та контролю об‘єктів і операцій Івано-Франківської  ДПІ Анатолій Острижнюк.

Він також зазначив, що цей збір є важливим чинником забезпечення стабільного наповнення місцевих бюджетів. Адміністрування плати за землю залежить від повноти та правильності обліку земельних ділянок, що досягається внаслідок розвитку взаємодії з органами місцевого самоврядування, органами виконавчої влади та землевпорядними органами.

Посадовець також нагадав платникам, що 29 серпня – останній день сплати земельного податку з фізичних осіб. Це передбачено ч. 5 ст. 287 Податкового кодексу України.