До кінця тижня Прикарпаття отримає ще 35 тисяч доз вакцини Pfizer


Вчора на Прикарпаття привезли і розподілили 4,5 тисячі доз вакцини Pfizer, а до кінця тижня очікують ще одну партію 35 тисяч доз.

Про це під час брифінгу в ОДА повідомив директор департаменту охорони здоров'я Ігор Дмитренко, інформує Бліц-Інфо.

Також Ігор Дмитренко розповів, що нові ліки для лікування Covid-19, які нещодавно привезли на Прикарпаття вже розподілили по медичних закладах області і дають пацієнтам. Лікарі відзначають їх високу дієвість.

Водночас очільниця ОДА Світлана Онищук зауважила, що ситуація з захворюваністю щодня погіршується.

"Сьогодні надзвичайно складна статистика. За добу захворіло 1214 людей, госпіталізовано 214 і на жаль померли 23 прикарпатців. На лікуванні від ковіду перебуває понад 11 тисяч пацієнтів, 1959 госпіталізовані, з них 33 під ШВЛ. Перебіг хвороби ускладнений. 72% пацієнтів киснезалежні. Окрім того, у нас зайняті вже 72,1% ліжок",- наголосила очільниця області. 

Як зауважив Ігор Дмитренко, в нас надзвичайно складна ситуація з госпіталізацією. Окрім того, ми б'ємо антирекорди по смертності. Єдиний спосіб розірвати ланцюг захворюваності - це вакцинація.

"За останніх два тижні пожвавилась кількість вакцинованих. В області проведено 491 тисяча щеплень, з них за вчора провакцинували понад 10 тисяч осіб. Хочу наголосити, що в лікарнях 60% хворих є дуже важкі, відповідно на добу йде 25 тонн рідкого кисню. Ми стараємося, щоб всюди був кисень. Але можливості медичної системи не безмежні, тому прошу вас звертайтеся в центри і пункти вакцинацій",- підсумував очільник департаменту.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!