До місцевих бюджетів Прикарпаття надійшло 87,8 мільйонів гривень акцизного податку


Платниками податків Івано-Франківщини впродовж січня – червня 2020 року до місцевих скарбниць сплачено 87,8 мільйонів гривень акцизного податку з реалізації роздрібної торгівлі підакцизних товарів.
Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження збільшилися майже на 9 млн гривень. Про це повідомили в головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, пише Бліц-Інфо.

До речі, 50 відсотків таких надходжень – 44,3 млн грн, забезпечили суб’єкти господарювання, які перебувають на обліку Івано-Франківського управління ГУ ДПС в області.

Акцизний податок, а це 5 відсотків від суми придбаного підакцизного товару, є одним із джерел наповнення місцевих бюджетів. Зважаючи, що саме кінцевий споживач і є платником згаданого податку, рекомендуємо завжди вимагати у продавця за алкогольну чи тютюнову продукцію фіскальний чек, який не лише доводитиме факт законного продажу, а отже наповнення скарбниці саме вашого міста чи об’єднаної територіальної громади, а ще й гарантуватиме ваш захист від фальсифікованої продукції.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!