Долина та Бююкчемендже підписали угоду про побратимство


Між містами Долина та Бююкчемендже (Стамбул, Туреччина) підписано угоду про побратимство. Урочиста церемонія з підписання документа відбулась вчора у Туреччині.

Сторони переконанні - міжнародна взаємодія сприятиме обопільній співпраці у галузах культури, економіки, практичній реалізації спільних проектів, обміну досвідом тощо. Про це повідомляють у пресслужбі Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття.

Очільник Долинської громади Іван Дирів  у своєму виступі зазначив: «Сьогодні справді історичний день. Ми підписуємо угоду про побратимство між нашими містами. Найперше хочу подякувати турецькому народу, меру міста Бююкчемендже за підтримку України у протистоянні з Росією. Ми її  (підтримку - Ред.) відчуваємо і цінуємо.

Хочу вірити і сподіваюсь, що ця угода буде не лише на папері, і вже в найближчим часом  ми наповнимо її практичними кроками і діями.

Переконаний, що задекларовані в цьому документі напрямки й сфери взаємодії перетворяться в успішні проекти. Щиро дякую за теплий прийом за можливість доторкнутись до глибокої історії і культури Туреччини».

Мер міста Бююкчемендже доктор Хасан Акгюн нагадав, що торік турецька делегація відвідала Долину. Нині зі зворотнім візитом прикарпатці завітали до Туреччину. На його переконання, це свідчить про щирі наміри, а також  готовність обох сторін розвивати взаємодію. 

Мер турецького муніципілітету висловив переконання, що підписана угода сприятиме чесному економічному партнерству між містами, поширенню культурних зв’язків, а також співпраці між молоддю. 

Хасан Акгюн висловив підтримку українському народу та наголосив, що переможцем в україно-російській війні переможцем обов’язкового буде Україна. Турецький посадовець впродовж свого виступу наголошував на глибокій історії взаємовідносин між обома державами.

Генеральний консул України в Стамбулі Роман Недільський високо оцінив  підписання міжнародної угоди між двома громадами та зазначив: «Такі події зближують не лише людей і міста, а й цілі держави. У нас з Туреччиною стратегічне партнерство. Про це свідчать тісні взаємини на рівні президентів, тісні взаємини на рівні парламентів. Сьогоднішня подія – підтверджує стратегічне партнерство на місцевому рівні.

У нас потужні міжособистісні контакти.  Приміром, у доковідний період Туреччину відвідало 1,5 млн українців. Майже 1,9 млн громадян Туреччини відвідували Україну кожного року».

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!