Долинський суд не оштрафував водія вантажівки, який з’їхав у кювет


22 травня 2023 суддя Долинського районного суду Івано-Франківської області закрив провадження у справі про притягнення до адміністративної відповідальності за статтею 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення водія вантажівки, яка з'їхала в кювет.

Як йдеться у постанові судді, 9 травня 2023 близько 01:05 год. на автодорозі Долина-Хуст 24,3 км водій «DAF» з напівпричепом, рухаючись в напрямку м. Долина Калуського району Івано-Франківської області, в темну пору доби не врахував дорожню обстановку, не вибрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та здійснив з’їзд в кювет, що, на думку поліцейського, є порушенням вимог п. 12.1 Правил дорожнього руху України. Про це повідомляє Долинський районний суд Івано-Франківської області.

Внаслідок ДТП автомобіль з напівпричепом зазнав механічних пошкоджень з матеріальними збитками.

Однак, як встановив суд, унаслідок спричиненої далекобійником дорожньо-транспортної пригоди пошкоджено лише транспортний засіб, яким він керував, а пошкоджень інших транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна спричинено не було, тобто наслідків порушення правил дорожнього руху, передбачених ст. 124 КУпАП, не наступило, тож відсутня подія та склад адміністративного правопорушення, передбаченого цією статтею, в зв'язку з чим провадження у справі про притягнення водія до адміністративної відповідальності суддя закрив на підставі п. 1 ст. 247 КУпАП.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!