Домовленості України з Росією не завадять угоді про асоціацію з ЄС - Ештон


Щойно Україна буде готова, угоду можна буде підписати, заявили в Євросоюзі.

Ештон висловилася так в Брюсселі у ході позачергового засідання комітету Європейського парламенту з питань закордонних справ, повідомляє ТСН. 

Доповідаючи про результати засідання Ради ЄС з питань закордонних справ, Ештон зазначила, що ЄС, як і раніше, готовий підписати угоду про асоціацію, щойно Україна буде готова.

"Ці угоди, з моєї точки зору, як ми це бачимо, не унеможливлюють наше просування вперед, ми говоримо кожні кілька годин, що ми готові підписати угоду. Робота зроблена. Я сподіваюся, що Україна буде продовжувати шлях, який, як запевнив мене Янукович, вони хочуть продовжувати, і ми будемо продовжувати посилати меседжі, що ми готові це зробити", - заявила Ештон.

Крім того, вона закликала подивитися, що "відбудеться у наступні кілька днів". Також Ештон переказала депутатам ЄП зміст своїх розмов з президентом Віктором Януковичем під час двох зустрічей у Києві.

"Я повторю, що президент Янукович сказав мені. Він сказав: "Я хочу це підписати. Вся моя політична кар'єра присвячена тому, щоб привести Україну до цієї Угоди. Це те, що я хочу зробити". Це те, що він постійно говорив" , - сказала вона.

За словами Ештон, глава української держави також говорив про проблеми.

"Він їх описав, як короткострокові економічні проблеми, перед якими стоятиме його країна. Він також визнав, і ми з цим не сперечаємося, що йому потрібні хороші відносини з Росією. Це не "або"" або". Це "і". йому потрібні хороші відносини з Росією, ми хочемо сильних відносин з Росією, вони торгували з Росією, і це повинно продовжуватися", - сказала вона.

Ештон знову повторила позицію ЄС, відповідно до якої Брюссель і "не сперечається про те, що повинні бути тісні відносини з Росією".