Донбаський рахунок


Повернувшись з поїздки в зону АТО, міський голова Віктор Анушкевичус поділився своїми враженнями, планами і зокрема сказав наступне: «Якщо спочатку у місцевих жителів було негативне ставлення до української армії, то зараз усе змінилося. Вони "наїлися" федералізацією».

А тут, ще прем’єр міністр Арсеній Яценюк візьми та повідом, що за найскромнішими підрахунками на відновлення інфра- та інших структур Донбасу потрібно (на сьогоднішній день) 18,1 мільярд гривень.

І що ж воно виходить, панове?

Донбас, який безперестанку волав, що він годує всю Україну (хоча насправді жер в три горла за рахунок решти країни) вирішив, що йому всього замало й замовив для себе нову екзотичну страву «Сепаратизм під російським соусом». При чому здоровенну порцію.

Страва спочатку начебто смакувала. Щоправда мала побічні ефекти. Викликала галюцинації та дивну ейфорію. І їм це навіть дуже й дуже подобалося. Настільки, що розмахуючи трьохколірними ганчірками вони волали «Добавки, добавки».

Але чи то продукти зіпсувалися (а може й від початку були несвіжими), чи соус почали додавати кремлівські кулінари занадто гострий, але страва швидко остогидла, а в декого навіть викликала нудоту з діареєю вкупі. Наїлися, словом.

А тепер, переситившись окупаційним меню, вони вирішили повернутися до традиційної української кухні. Поки що вони ще розглядають меню. Але повірте, вже дуже скоро посипляться замовлення.

Вони будуть замовляти  ще, і ще, і ще. Вони знову жертимуть в три горла, волатимуть на офіціантів, сварити шеф-кухара, скаржитись на сервіс.

А найцікавіше, що рахунок за їхній банкет принесуть нам з вами. Власне, Яценюк вже навіть озвучив суму.

                                                                                            Анонс Контракт