Донецькі зеки тікають від ДНР назад у в'язницю


До Донецької виправної колонії №124 повернулися 66 засуджених із 106, які втекли під час обстрілу установи терористами

Про це повідомила керівник прес-служби Державної пенітенціарної служби(ДПтС) України Катерина Денисюк, передає Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

«Щодня повертається певна кількість в'язнів, які, скориставшись артилерійським обстрілом, самовільно залишили колонію. Наразі ця цифра становить 66 осіб», - розповіла Денисюк.

Керівник прес-служби зазначила, що стосовно решти втікачів проводяться розшукові заходи, проте деякі з них самі телефонують керівництву колонії і висловлюють бажання повернутися добровільно.

«Зараз немає «гострої необхідності» в евакуації закладу із небезпечної зони. Під час обстрілу 5 снарядів влучили у корпуси  житлової та виробничої зони, але зараз життєдіяльність колонії повністю відновлена, вона забезпечена продуктами харчування та водою. Якщо виникає загроза обстрілів, засуджених переводять у спеціально обладнані укриття», - заявила представниця пенітенціарного відомства.

Нагадаємо, 10 серпня, пізно ввечері в результаті обстрілу Донецька, який влаштували бойовики, один зі снарядів влучив в житлову зону виправної колонії суворого режиму №124 в Кіровському районі міста.

В результаті інциденту один ув'язнений загинув, три людини поранені і ще 15 отримали легкі поранення. Снарядами були пошкоджені штаб, підстанція і промзона. В колонії спалахнув бунт і 106 осіб покинули місце ув'язнення.