Довідка для франківців і не тільки: Де купити "Галку" та як нею користуватись


З понеділка, 12 липня, проїзд у комунальному транспорті зросте до 10-ти гривень. Втім, завдяки картці "Галка" можна буде зекономити.

З наступного тижня при розрахунку готівкою проїзд вартуватиме 10 гривень, при електронному розрахунку - 8 гривень, для власників картки "Галка" - 6 гривень, а для студентів - 5, пише Бліц-Інфо.

Кореспондентка Бліц-Інфо зібрала відповіді на найактуальніші питання щодо електронного квитка, які хвилюють франківців.

Де купити картку "Галка"

Купити картку можна у кіосках «Преса», «Галичина табак». їх можна побачити на карті нижче.

 

Скільки коштуватиме картка та її термін дії?

Ціна транспортної картки з 12 липня вартуватиме 40 гривень, але всім пільговикам Івано-Франківської ОТГ, в т.ч. учням її видають безкоштовно. 

Термін дії картки 5 років. Проте, учнівські та студентські картки з меншим терміном дії, - до кінця навчання. 

Найдорожче коштуватиме штрафний квиток контролера – 200 гривень. Його можна буде придбати у контролера, якщо вас піймають за їзду «зайцем». У такому випадку контролер не викликатиме поліцію.

Крім того, картка дає можливість здійснювати пересадку протягом 30 хвилин без додаткової оплати. Втім, будуть працювати над тим, щоб збільшити її до 45 хвилин.

Як поповнити картку та як перевірити її баланс?

Картку можна буде поповнювати у вуличних терміналах, а також через інтернет на сайті galcard.if.ua. Баланс картки можна буде перевірити під час її валідації у транспорті, а також у персональному кабінеті на цьому ж сайті.

Детальніше про кожну картку читайте тут.

Нагадаємо, ціна на проїзд у приватному транспорті теж зросте - до восьми гривень. Раніше у мерії пояснювали серед причин здорожчання проїзду - витрати на паливо, заробітну плату та технічне обслуговування. 

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!