Довірливого прикарпатця ошукали на 120 тисяч гривень


23 серпня до Івано-Франківського районного управління поліції звернувся 60-річний місцевий мешканець.

Заявник повідомив, що його ошукали шахраї. Як з’ясували поліцейські, напередодні до потерпілого зателефонувала невідома особа. Представившись представником служби банку, сказав, що у зв’язку із воєнним станом банк проводить ідентифікацію клієнтів. Тому необхідно повідомити номер банківської картки, термін її дії та CVV2-код, а також паролі, що надіслали повідомленням. Як тільки потерпілий це зробив, отримав сповіщення про списання з банківської картки 120 тисяч гривень.

Відомості про злочин поліцейські внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Поліцейські вкотре наголошують мешканцям Прикарпаття бути уважними та пам’ятати: працівники банку не телефонують клієнтам, щоб дізнатися інформацію про пароль та особисті дані. У разі такої ситуації і коли названий працівник дзвонить зі звичайного номера мобільного телефону, завершуйте розмову і передзвоніть на гарячу лінію фінустанови та уточніть деталі.

Ніколи нікому не повідомляйте свої персональні дані телефоном. Особливо це стосується цифрових кодів з SMS-повідомлень банку, puk-кодів з картки.

Намагайтеся контролювати свої особисті дані, які розміщені в соціальних мережах. Видаліть, на ваш погляд, усю небезпечну інформацію.

Якщо ви підозрюєте шахрайство – блокуйте свій рахунок.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!