Другий день з новим серцем: 13-річний Максим розповів про самопочуття після трансплантації


Хлопчик створив сторінку в соцмережі, де виклав фото і написав про свій стан з новим серцем.

Хлопець на ім'я Максим, який кілька днів тому переніс пересадку серця, розповів про свій стан, пише Уніан.

Він створив сторінку в Instagram, де написав про те, як почувається після трансплантації серця. "Другий День з новим серцем! Почуваюсь набагато краще)", – написав хлопець на сторінці. 

Крім цього, на сторінці у Facebook засновниця ГО "Всеукраїнської платформи донорства IDonor" Ірина Заславець написала, що сьогодні хлопець, якому трансплантували серце, вже підвівся на ноги і мріє швидше повернутися додому. 

"У його грудях уже другу добу б’ється донорське серце. Макс першим серед дітей отримав його в Україні! Сьогодні він підвівся на ноги. Каже, політ нормальний. Із мрій поки - швидше повернутися додому", – написала вона. 

З 13-річним Максимом з Волині у липні стався інсульт \ фейсбук Iryna Zaslavets

Серце Максиму трансплантували директор Інституту серця Борис Тодуров з Гаврилом Ковтуном та лікуючим кардіохірургом Віталієм Петровим. 

Для Бориса Тодурова - це двадцята трансплантація. "Вперше в Україні трансплантація серця дитині 13 років. Ми знову у львівській лікарні швидкої допомоги. Сьогодні одномоментно проходить трансплантація серця, легень, печінки, нирок, рогівки ока. Працює спільна команда київських, львівських і польських спеціалістів", - зазначив лікар.

Донором органів став 54-річний чоловік, який помер від інсульту. Його сім'я дала згоду на забір органів.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!