ДТЕК має намір відновлювати знищену ворогом Бурштинську ТЕС, але питання у часі - гендиректор


Генеральний директор «ДТЕК Енерго» Ільдар Салєєв упевнений, що всі енергообʼєкти компанії «рано чи пізно» будуть відновлені. Хоч і визнає - масштаб руйнувань такий, що на відновлення потрібні не місяці, а роки.

Про це Ільдар Салаєв повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці, передає "Бліц-Інфо".

За його словами, Росія атакувала ТЕС ДТЕК "Енерго" понад 180 разів, втрачено 90% потужностей. Втім, попри колосальні руйнування, роботи тривають 24/7. Після кожної атаки енергетики намагаються максимально повернути в систему пошкоджене обладнання.

"Масштаб руйнувань такий, що на відновлювальні роботи потрібні не місяці, а роки. Це перш за все питання часу та наявності потрібного обладнання. Замовлення на виготовлення обладнання розміщені на виробництвах усіх континентів. Збитки за попередніми оцінками сягають $350 млн. Тільки цього року на ремонти ТЕС піде 4 млрд грн власних коштів - близько $100 млн. Це наш мінімальний план, що ми можемо встигнути зробити цього року. Наші спеціалісти по всьому світу шукають запасне обладнання, яке можна купити, привезти і встановити. З міркувань безпеки ми не говоримо зараз детально про відновлювальні роботи. Я думаю, це всі прекрасно розуміють.

Сьогодні ми навіть не розглядаємо категорію «відновленню не підлягає». Всі наші обʼєкти будуть відновлені рано чи пізно. Так само як і здобута Перемога України у цій війні", - написав Ільдар Салєєв.

Нагадаємо, голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук в ефірі радіо "Західний полюс" повідомила, що росія атакувала Бурштинську ТЕС 12 разів. 

"Уже певний період часу ми розуміємо, що відновленню Бурштинська ТЕС не підлягає, вона практично зруйнована", – зазначила Онищук. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!