Думали, що бомба. У соцмережах діляться відео та враженнями від землетрусу, що зачепив Прикарпаття


На світанку, 23 вересня на межі Івано-Франківщини та Тернопільщини люди прокинулися від незрозумілого шуму - все трясло і гуркотіло, перелякалися тварини.

Як виявилося, в Тернопільській області на глибині 40 кілометрів стався землетрус. Добряче струсонуло й Прикарпаття. Поштовхи почули й в Городенці, Коломиї, навколишніх селах та навіть в Івано-Франківську, пише Бліц-Інфо. 

За даними ДСНС, сила поштовхів – до 4,4 бала за шкалою Ріхтера, без негативних наслідків.

В Головному центрі спеціального контролю повідомили, що за класифікацією землетрус відноситься до «помірних»: відчувається людьми всередині приміщення, предмети, які висять, сильно коливаються, картини зрушуються з місця.

"Відчутні коливання подібні з коливаннями, утвореними падінням тяжких предметів усередині будівлі. За інформацією від населення, найбільше струси відчувались у м. Чортків, та прилеглих селах. Даний землетрус відчувався також і в сусідніх Чернівецькій, Вінницькій, Львівській, Рівненській, Івано-Франківській та Хмельницькій областях, на відстанях до 200 км.", - інформують в центрі. 

Попри, людей він налякав добряче. Хтось подумав про бомбу, вибух газу, чи танки. А хтось злякався, що це щось страшне вилазить з землі.

Прикарпатці зазначають, що стояв незрозумілий гул, який перелякав не тільки людей, а й тварин.

"Проколисало добре і двері потрясло, це все чула бо вже не спала, лиш не зрозуміла, що це", - пише Оксана Ничик з Городенківщини. 

"То ось чому мої птахи так розлітались і тваринки так сполошились",- зазначає Галя Рудик.

"Було чути в Городенці. Навіть спочатку не зрозуміла ,що то таке",- пише Оксана Оксана.

Немає опису.

"Потрясло добренько...Котиківка",- ділиться Яна Крушинська.

"В Коцюбинцях (Чортківський район, - ред.) "гепнуло" в 6.20 Відчутно було сильний поштовх, що я зпросоння аж сіла.Набрала в гуглі "землетрус сьогодні"--підтвердилось...", - пише Галина Лапшій

"Ягільницю теж трусануло, спросонку здалося, що на нас бомбу кинули і вона вибухнула", - написала Наталя Сава.

"Земля гуділа, ніби танки їдуть і трусило секунд 5, потім все стихло. Неймовірні відчуття. П.с Хмельницька обл, майже Житомирщина", - пише Yevhen Vakaliuk

"Село Гермаківка Чортківського району: потрясло злегка, але шум із надр Землі був страшний, ніби із глибин щось велике хоче вилізти назовні", - зауважив Володимир Гари 

Землетрус зафіксували і камери спостереження: 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!