Думки прикарпатців щодо відновлення ядерного статусу України


У прикарпатців запитували, чи слід відновити ядерний статус України? Деякі думки заслуговують уваги.

Мирослав, менеджер:
– Так, я вважаю, що це необхідно. Якби Україна не відмовилась від ядерної зброї, то цієї війни, напевно, не було би.  Якщо в країни є така зброя,  з нею мусять рахуватись. Практика показує, що не можна вірити ані так званим «братнім» державам, ані жодним домовленостям з ними, ні усним, ні письмовим, навіть багатостороннім.

Іосиф, шеф-кухар:
– Звісно, це просто необхідно зробити. Путін бреше всьому світу, він взагалі неадекватний. Він ігнорує всі домовленості і зобов’язання, в тому числі і підписані Росією, тому його слова нічого не означають. Він розуміє тільки мову сили і зброї. Тому для безпечного життя поруч з такими «сусідами» слід мати хорошу зброю.

Світлана,  мама трьох дітей:
– Я проти зброї для нападу, але для захисту, схоже, вона просто необхідна. Чому наші хлопці повинні помирати, навіть не маючи можливості нормально захиститись? Чому вони воюють  за рідну землю на ентузіазмі, без належної зброї? А була б у нас потужніша зброя, не дуже би хтось поліз нас вчити, як треба жити.

Петро,  підприємець:
– Думаю, що Україна краще хай вступає до НАТО, аніж думатиме про ядерну зброю. Подивіться, скільки країн Європи не мають не те що ядерної зброї, а навіть армії потужної не мають. Але вони входять у цей військовий блок, і ніхто на них не нападає. Крім того, для розробки і виготовлення ядерної зброї необхідні величезні кошти, а наша економіка і так ледве дихає.

Василина,  оператор комп’ютерного набору:
– Україна вже проміняла колись ядерну зброю на міжнародні гарантії свого суверенітету. Життя показує, наскільки можна вірити цим гарантіям. Тому я за те, щоб повернути ядерну зброю.  Думаю,  для цього в Україні є все необхідне – і технології, і спеціалісти. Це стримувало би кожного потенційного агресора, і з нами рахувались би.


Олександр, будівельник:
– Що я можу сказати? Бомба потрібна, звичайно, і то особисто для Путіна.

Західний кур'єр