Два "Камази" з бойовиками в Донецьку знищили свої ж, - доброволець з Росії


«Камази» з бойовиками в передмісті Донецька розстріляли самі терористи, прийнявши за «Правий сектор»

Про це в інтерв’ю «Радіо Свобода» розповів громадянин Вірменії Артур Гаспарян, що поїхав з Москви до Донецька добровольцем.

За його словами, після бою в аеропорту, що відбувався 26 травня, їх посадили в два «Камази» та відправили в місто. В передмісті обидва «Камази» були підбиті. 

«З гранатомета підбили нашу машину, снаряд потрапив під кабіну водія, ми перекинулися. Нам, як виявилося, пощастило, ми вилетіли з борту, забилися, але без переломів. Ту машину, яку підбили першою, добивали з кулеметів перехресним вогнем, по хлопцям стріляли снайпери, загинули три десятки людей, не менше. По нас теж стали палити звідкілясь, я кинув кулемет, схопив одного пораненого хлопця, він був з Криму, потягнув на себе, біг тупо по дворах. До мене приєднався наш фельдшер, у нього був автомат, я взяв зброю і ще постріляв по сторонах, по дахах і біг далі з цим пораненим», - розповів Гаспарян.

«Був упевнений, що місто захопила Нацгвардія і нас шукають. Ми вийшли на пункт збору машин швидкої допомоги, почали палити поверх даху будівлі, щоб привернути увагу людей. Мій товариш стікав кров'ю, у нього були прострелені рука і нога. Я кричу лікарям: «Врятуйте його! Лікуйте!» Дівчина каже: «Заспокойтеся, ми свої!» Я кажу: «Які ви свої?! Ви всі такі ж зрадники, негідники!» Кримчанина посадили в машину і відправили до лікарні. Я персоналу вказав, де підбиті машини, туди одразу виїхали шість швидких. Незабаром в лікарню стали привозити поранених з підбитих «Камазів». Один з наших, якого я зустрів, повідомив, що з першого «Камаза» вижили тільки три людини. Паніка і жах. Це вже пізніше мені розповіли, що один із загиблих підірвав себе гранатою, щоб не потрапити в полон до «укропов». Вони ж не зрозуміли, що добивають їх свої ж. Місцевим ополченцям, мабуть, сказали, що по трасі їдуть «правосекі» на двох «Камазах». З «Камза» кричали тій стороні: «Ми свої! Куди ви б'єте», А ті у відповідь: «Які ви ополченці? Ви націоналісти, фашисти і т. д». Майже всіх поклали, в живих залишилося троє-четверо. Потім вже ополченці підходять і бачать: «Ой, своїх же поклали! Реально свої, георгіївські стрічки...» І починається: «братушек вбили» і т. д.