Дві фірми оштрафували за змову на торгах з будівництва дитсадка у Чорнолізцях


Адмінколегія Західного міжобласного територіального відділення АМКУ 11 липня підтвердила змову між компаніями "Спецбудмонтаж 111" та "Добробуд ВВ" під час торгів з будівництва дитсадка у Чорнолізцях, що у Тисменицькій громаді.

Так, АМКУ прийняло рішення оштрафувати обидві компанії на 136 тисяч гривень. Про це йдеться у повідомленні на сайті Західного міжобласного територіального відділення АМКУ.

"Відділення довело, що ПП «ДОБРОБУД ВВ» та ПП «СПЕЦБУДМОНТАЖ 111» під час підготовки та участі у торгах, всупереч Закону України «Про публічні закупівлі», узгоджували свої дії. У зв’язку з виявленими фактами, адміністративна колегія Західного МТВ за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що призвели до спотворення результатів торгів оштрафувала ПП «ДОБРОБУД ВВ» на 136 000 грн і ПП «СПЕЦБУДМОНТАЖ 111» на 136 000 грн", - зазначають у повідомленні.

Зазначимо, що садок у селі Чорнолізці відкрили 18 грудня 2021 за участі керівництва ОДА, адже його побудували у рамках так званого "Великого будівництва". Втім, станом на 2024 дитсадок й досі не запрацював.

Додамо, що садок будувало приватне підприємство "Спецбудмонтаж 111". Компанія зареєстрована у Києві, займається будівництвом доріг і автострад. Власником є Микола Мельник з Чорнолізців, а керівником - Іван Козак. Щодо компанії відкрите кримінальне провадження, яке стосується ухилення від сплати під час будівництва дитсадка. Наразі проводиться досудове розслідування.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram
Завжди цікаві новини!