Двоє магістрів-математиків з Франківська стали призерами всеукраїнського конкурсу


Двоє магістрів спеціальності «Математика» факультету математики та інформатики Прикарпатського національного університету стали переможцями Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у галузі знань «Математика та статистика.

Прикладна математика (механіка)», який відбувався нещодавно у Львівському національному університеті імені Івана Франка, інформує пресслужба вишу.

Зокрема, магістр освітньої програми «Актуарна і фінансова математика» Юрій Чоп’юк відзначений Дипломом II ступеня. Він представив наукову роботу “Узагальнення властивостей просторових чисел для мультимножин, породжених суперсиметричними поліномами на банахових просторах”. Науковий керівник – завідувач кафедри математичного і функціонального аналізу факультету математики та інформатики, доктор фізико-математичних наук, професор Андрій Загороднюк. У своїй роботі Юрій Чоп’юк розвиває аналог теорії чисел для кільця мультимножин. 

Магістерка освітньої програми «Математика комп’ютерних технологій» Марія Савчин відзначена дипломом ІІІ ступеня. Вона представила наукову роботу “Метризація ідемпотентно опуклих компактів”, у якій зроблено сучасні узагальнення функціонального аналізу у дусі, так званої, ідемпотентної математики. Одночасно отримано важливі твердження про будову передбази подвійної експоненти на компакті та неперервність ідемпотентно опуклої оболонки нескінченної множини.  Науковий керівник — завідувач кафедри алгебри та геометрії факультету математики та інформатики, доктор фізико-математичних наук Олег Никифорчин.  

Загалом у II етапі всеукраїнського конкурсу було представлено 36 наукових робіт. 

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!