Двоє мешканців Івано-Франківщини продавали жінок в сексуальне рабство


Оперативники Держприкордонслужби спільно з поліцією викрили злочинне угруповання, яке продавало жінок в сексуальне рабство

Про це Бліц-Інфо повідомили у пресслужбі Держприкордонслужби.

Незаконний бізнес організували четверо громадян України. Двоє з них здійснювали вербування дівчат на території України, обіцяючи високооплачувану роботу за кордоном, а двоє інших, що мешкали у Польщі, залучали їх до надання інтимних послуг у сусідній країні.

Для вербування підшукувались дівчата віком до 30-ти років, приємної зовнішності, з неблагонадійних сімей та із скрутним матеріальним становищем, в основному із західних областей України. Їм пропонували високі заробітки за, нібито, роботу в масажних салонах на території сусідньої країни. Крім того, організатори схеми також виготовляли українкам документи для виїзду за кордон.

Днями оперативники Західного регіонального управління Держприкордонслужби України спільно зі співробітниками міграційної поліції ГУ НП в Тернопільській області припинили спробу вивезення двох українок до Польщі через пункт пропуску «Краківець».

Паралельно було проведено обшуки у вербувальників, мешканців Івано-Франківщини, за їх місцем проживання. Останнім було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 149 КК України «Торгівля людьми», а Тернопільським міжрайонним судом обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном до 25 серпня. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 12 років.

Двом іншим співучасникам, які на даний час перебувають у Польщі, заочно оголошено про підозру за тією ж статтею Кримінального кодексу України.

Дівчат наразі повернуто додому. Подальші заходи будуть проводитись в рамках міжнародної правової співпраці із залученням правоохоронців Республіки Польща.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!