Двоє учнів франківського католицького ліцею стали призерами Всеукраїнських олімпіад


Учні католицького ліцею святого Василія Великого - Марко Андрухів та Юлія Лапіна здобули призові місця у Всеукраїнських етапах олімпіад з інформатики й української мови та літератури

Про це повідомили в Івано-Франківській архієпархії УГКЦ.

Розповідаючи про шлях до здобуття III місця, Марко стверджує: «Це була вже не перша моя олімпіада, у 9 класі я також брав участь у цьому конкурсі, посів 2 місце в обласному етапі, однак тоді почалося повномасштабне вторгнення й олімпіаду скасовували. У 10 класі в Івано-Франківській області я зайняв 3 місце. Цьогоріч не ставив собі за мету зайняти будь-яке місце у конкурсі, через те, що основний акцент у своєму навчанні ставлю на успішну здачу НМТ, а згодом — вступі у виш».

Юля, яка зайняла ІІІ місце в Всеукраїнській олімпіаді з української мови та літератури, зазначає: «Однією із запорук моєї перемоги стала підтримка, яку я відчувала від батьків та друзів, а найперше — від викладачів ліцею. Вони постійно наголошували на тому, що мені потрібно взяти участь в олімпіаді, через те, що тогоріч вже здобувала призове місце. Звичайно що часом сумніви брали гору, але я таки поїхала на конкурс, бо перш за все, це величезний досвід, знайомство із людьми з різних регіонів нашої держави та обмін навичками та інформацією». 

До участі в олімпіадах учнів підготували Наталя Карман, учителька української мови та літератури, та Олена Рубашевська, учителька інформатики та математики.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!