Двоє юнаків з Калущини отримали умовний термін за пограбування подорожуючого


Суд умовно засудив двох юнаків за викрадення гаманця у подорожуючого.

Згідно з матеріалами справи двоє обвинувачених повертаючись на автомобілі додому в напрямку м. Калуша, побачили на узбіччі невідомого чоловіка, який зупиняв їх автомобіль. Зупинивши авто, чоловік попросив підвезти його у м. Івано-Франківськ, обвинувачені погодились, якщо він заправить їх пальним. Перебуваючи на заправній станції, коли потерпілий направився до касової зони, щоб розплатитись за пальне, юнаки змовились між собою на викрадення гаманця із грошима, у нього, повідомляє Калуський міськрайонний суд.

Надалі, реалізовуючи свій злочинний умисел, рухаючись автодорогою у напрямку м. Івано-Франківськ та перебуваючи у с. Вістова, водій заглушив автомобіль та повідомив, що він нібито поламався та його треба штовхнути, після чого потерпілий та інший обвинувачений вийшли з автомобіля, в цей момент, згідно з попередньою домовленістю було нанесено удар у спину потерпілого та витягнено із його кишені гаманець з грошима в сумі 2200 грн. Відтак обвинувачені із викраденим гаманцем на автомобілі поїхали в напрямку Калуша та грошовими коштами розпорядились на власний розсуд.

Обвинувачені в судовому засіданні вину у пред'явленому обвинуваченні визнали повністю. Розкаялися у вчиненому, просили суворо їх не карати, оскільки потерпілому відшкодовано всі завдані збитки. Потерпілий у суді зазначив, що йому відшкодовано завдані збитки та в нього відсутні будь-які претензії матеріального та морального характеру.

Даючи оцінку зібраним по справі доказам, суд прийшов до висновку, що дії обвинувачених слід кваліфікувати, як відкрите викрадення чужого майна (грабіж), поєднане з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я. Таким чином суд призначив обом покарання по 5 років позбавлення волі, однак звільнив від відбування покарання з іспитовим строком 3 роки.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!