Дитяча версія Google вбереже від "дорослих" сайтів


Дитяча версія Google вбереже дітей від "дорослих" сайтів.

Інформація жорстко фільтрується, перші три відповіді на запит ідуть однозначно для дитини, із четвертого - контент розрахований на дорослу інтелігентну людину.

Наприклад, на запит про Джастіна Бібера пошуковик видасть тільки ті статті, у яких немає нічого, що може негативно вплинути на розвиток підлітка. Тобто, сумнівні факти його біографії не відображаються, так само, як його оголені фото у Instagram, - пише Adme.

Кореспонденти Знай.ua також вирішили тестувати пошуковик на безпечність. На російські непристойні слова Kiddle взагалі не знаходив сторінок, на англійські нецензурні вирази - "Упс! Спробуй ще!" і показував картинку із розлюченим сірим роботом. Якщо ввести прямий запит на еротику, робот змінює вигляд на дуже спантеличеного і помаранчевого.

У загальному оформленні переважає космічна та марсіанська тема, цікава дітям. Відповідає на запити та шукає необхідні слова - кумедний червоний робот.

Згідно відповідей, Kiddle ще не адаптовано для українських запитів. Коли слово "Птах" вводиш українською, він знаходить лише 4 сторінки, коли ж на російський переклад "птица" реагує трьома мільйонами відповідей. Проте будемо сподіватись, що, подібно до Google, дитяча версія запрацює для україномовного населення.

Тим більше, що у еру комп'ютерів, планшетів, смартфонів та вільного доступу до інтернет, інформація поширюється миттєво: як гарна для виховання, так і сумнівного характеру. Добре, що компанії-гіганти також дають можливість дітям повноцінно вчитися та спілкуватись, а батькам - не хвилюватись за доступ до "дорослих" сайтів.