Диверсія на Житомирському заводі: виведено з ладу 80 бронемашин


У той час, коли на сході України кожна одиниця бронетехніки на вагу золота, в «тилу», виявляються факти злочинної безгосподарності і злодійства.

Про це аналізуючи виявлені правопорушення при збереженні військового майна, розповів на брифінгу в інформаційно-аналітичного центрі РНБО Анатолій Матіос, заступник Генерального прокурора - начальник Головного управління, повідомляє Еспресо.TV.

Так, броньована техніка Житомирського бронетанкового, яка перебувала на консервації та за фактом повинна бути готовою до використання, на ділі виявилася фактично знищеної. На бронетранспортерах відсутні двигуни з коробками передач, вежі, прицільні пристрої, радіостанції, генератори. 

Всього ж перевіряючі виявили відсутність 5506 вузлів і агрегатів різних найменувань озброєння і техніки, чим державі завдано збитків на суму понад 12 млн грн., повідомив заступник Генпрокурора.

Раніше повідомлялось, що прокуратура вже виявляла численні факти втрат озброєння та військової техніки на державних підприємствах, переданих у 2011 році з Міністерства оборони України до Державного концерну «Укроборонпром».