Єфремова відпустили під заставу в 60 тисяч


Печерський райсуд Києва ухвалив вжити до екс-нардепа від Партії регіонів Олександра Єфремова запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 60 тисяч 900 гривень.

Про це у залі засідання суду оголосила слідчий суддя Оксана Царевич, передає кореспондент Укрінформу.

«Слідчий суддя ухвалив вжити до Єфремова запобіжний захід у розмірі 50 мінімальних зарплат, що становить 60 тисяч 900 гривень. Рішення підлягає виконанню до 17 квітня 2015 року», - сказала Царевич.

Натомість сам Єфремов залишився незадоволеним рішенням суду. «Це не дуже втішне для мене рішення. Я буду добиватися повного виправдання», - заявив Єфремов, додавши водночас, що гроші на сплату застави будуть знайдені.

Нагадаємо, Єфремову висунули звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 161 КК України - умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, що спричинили тяжкі наслідки у вигляді масової загибелі людей.

Раніше колишньому голові фракції Партії регіонів Олександрові Єфремову було пред'явлено підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України, тобто зловживання службовим становищем за обтяжливих обставин та службовій підробці.