Екс-голова фінінспекції, який звинуватив уряд Яценюка у зловживаннях, заявляє про переслідування


Екс-голова Державної фінансової інспекції Микола Гордієнко, який звинуватив урядовців у зловживаннях, заявляє про переслідування.

Як повідомляє УНІАН, про це він сказав під час спільного засідання парламентських комітетів питань запобігання і протидії корупції та з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

За його словами, того дня, коли «ми на робочому місці заслуховували проміжний звіт ревізії по «Енергоатому», Арсеній Петрович мене відсторонив від займаної посади голови Державної фінансової інспекції з метою приховати факти корупції».

«Я вирішив боротися за справедливість і це зробив публічно. Після мого першого публічного виступу Арсеній Петрович влаштував проти мене політичні репресії, принизив моє чесне ім'я. Зараз мене переслідують, порушують проти мене кримінальні справи, стежить за мною зовнішня розвідка», – заявив Гордієнко.

Він закликав Генеральну прокуратуру та народних депутатів провести прозоре розслідування фактів корупції, «як Януковича, так і уряду Яценюка» і притягнути винних до відповідальності.

«Я також прошу у вас захисту, бо моє життя Арсеній Петрович перетворив на знущання», – сказав екс-голова Держфінінспекції.

Як відомо, сьогодні екс-начальник Державної фінансової інспекції України Микола Гордієнко заявив, що за період діяльності Кабінету Міністрів під керівництвом Арсенія Яценюка завдано корупційних збитків на суму 3,5 млрд грн.