Експерт розповів, що робити українцям під час торговельної війни з Росією


У стані інформаційної та торговельної війни з Росією українцям слід піти на добровільне самообмеження споживання всіх енергоресурсів

Про це пише у своєму блозі керуючитй партнер компанії Capital Times Ерік Найман, передає Еспресо.TV.

"Україна знаходиться в стані кривавої, інформаційної та торговельної війни. Це вимагає мобілізації всіх ресурсів населення та економіки. І в цьому зв'язку мені незрозуміло, чому українці живуть так, як ніби нічого не відбувається. Я впевнений, що кожен житель України повинен піти на добровільне самообмеження споживання всіх енергоресурсів - електроенергії, бензину, газу і т.д. Тим більше що майже всі енергоресурси у нас надходять з Росії. Тобто чим більше Україна споживає і купує енергоресурсів, тим гірше стає самої України і тим краще Росії", - пише експерт.

На думку Наймана українцям слід замислитися над відповідальним споживанням всіх енергоресурсів.

"Якщо ти можеш піти пішки і використовувати громадський транспорт, а не особистий автомобіль, то так і треба зробити. Якщо ти можеш вимкнути зайву лампочку або інший електроприлад, то так і треба зробити. Якщо для того щоб підштовхнути українців до скорочення споживання енергоресурсів доведеться підвищити акцизи на бензин, то так і треба зробити. Якщо держава і бізнес можуть відмовитися від покупки російської продукції, повноцінну заміну якої виробляють в Україні, то так і треба зробити", - наводить приклади розумного споживання Ерік Найман.