ЄС не хоче змін до угоди про асоціацію і ще не чекає людей Азарова в себе


Євросоюз не буде відкривати нові переговори щодо тексту вже парафованої Угоди про асоціацію та глибоку і всеосяжну зону вільної торгівлі з Україною.

Про це заявила представник глави європейської дипломатії Кетрін Ештон Майа Косьянчич, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Констатувавши, що в ЄС "немає ніякої дискусії щодо компенсації", вона сказала: "Ми готові обговорювати різні аспекти імплементації Угоди про асоціацію та глибокої і всеосяжної зони вільної торгівлі з Україною і пояснити в деталях абсолютно конкретні вигоди, які Угода принесе Україні".

"Ми, тим не менш, не готові відкрити нові переговори по тексту Угоди", - зазначила Косьянчіч.

Крім того, за її словами, Єврокомісія не підтверджує заявлений прем'єр-міністром України Миколою Азаровим візит української делегації до Брюсселя.

"Ми не можемо підтвердити візит української делегації до Брюсселя завтра. Дата і місце ще мають бути узгоджені через дипломатичні канали, і коли така домовленість буде досягнута, про це буде оголошено", - додала Косьянчіч.

Як відомо, Азаров заявив, що найближчим часом українська делегація відвідає Брюссель для продовження переговорів про асоціацію з ЄС.

Він також казав, що Київ пропонує європейській стороні обговорити можливе внесення змін до вже парафованого проекту Угоди про асоціацію.