Фірми із спільними працівниками позмагались за ремонт пологового відділення у Бурштині


Бурштинська центральна міська лікарня уклала договір із ТОВ «Партнербудпроект» на капітальний ремонт пологового відділення вартістю198 тис. грн. Тендерну документацію для обох компаній, які брали участь у закупівлі, готував співвласник «Партнербудпроекту».

У липні цього ж року Бурштинська лікарня вже намагалась провести аналогічний тендер, але невдало через недостатню кількість учасників. Тоді на торги прийшло лише ТОВ «Партнербудпроект» з аналогічною ціновою пропозицією, пишуть Наші гроші.Львів.

Технічним завданням передбачається, що підрядник має провести будівельні роботи, демонтувати двері, встановити нові світильники і т. д. За договірною ціною, найбільше витратить компанія на матеріальні ресурси ‒ 118 тис. грн (60% від суми контракту), а на зарплати працівникам ‒ 52 тис. грн (26% відповідно). ТОВ «Партнербудпроект» отримає 5 тис. грн прибутку, що становить 2,5% від вартості держзамовлення.

Ознаки пов’язаності

Окрім переможця участь у закупівлі взяло лише ПП «Електро» із пропозицією на 780 грн дорожчою і рівною очікуваній вартості ‒ 199 тис. грн. Це перша участь ПП «Електро» у відкритих торгах. Під час аукціону жоден з учасників не торгувався, а документи обох фірм створені за допомогою однакової програми та мають спільного автора.

Директор ТОВ «Партнербудпроект» Василь Бойчук повідомив, що готує документи разом з кошторисником Василем Клюбою.

«Я наймаю кошторисника і він (фірма-конкурент ПП «Електро» – ред.), можливо, наймає того ж кошторисника. Ми співпрацюємо по трудовому договору, тому він, напевно, ще десь працює», ‒ пояснив директор «Партнербудпроекту».

Разом з тим однаковий автор трапляється не лише у кошторисних документах. На запитання, чи увесь перелік документів підготований Клюбою, чи лише кошторис, директор компанії відповісти відмовився.

«А що то за допит? Я не знаю, чи маю це все розказувати», ‒ сказав Василь Бойчук.

Щоправда, Василь Клюба не лише найманий кошторисник. Він разом із Василем Бойчуком є співвласником ТОВ «Партнербудпроект».

Те, що Василь Клюба готував документи ПП «Електро», також підтвердив директор фірми-конкурента Андрій Мачинський.

«Так сталось, що нас напевно обслуговує один чоловік. Ми малі підприємці і в нас своїх кошторисників нема, ми звертаємось фактично до одного», ‒ пояснює керівник ПП «Електро».

Також у компаній є спільний працівник ‒ електрик Рудий В. М. У обох фірмах повідомили, що і з електриком, і з кошторисником співпрацюють за цивільними договорами, а тому не в курсі про їхню позаробочу діяльність.

Про постачальника

ТОВ «Партнербудпроект» зареєстровано у місті Галич (Івано-Франківська обл.). З початку 2020 року, компанія отримала держзамовлень на 5,24 млн грн.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!