Форум Олени Зеленської про шкільне харчування коштував 3 мільйони – як річне харчування школи


Регіональний форум «Реформа системи шкільного харчування» провели 8 жовтня у будівлі Дніпропетровської ОДА по просп. Олександра Поля, 1 та на площі перед нею.

У заході взяли участь дружина президента Олена Зеленська та прем’єр-міністр Денис Шмигаль, пише сайт Наші гроші.

«Якщо все починалося з мого простого бажання як мами забезпечити корисне і смачне харчування в школі для дітей, то за ці два роки це перетворилося на важливу місію. І зараз я впевнена, що це – не просто реформа шкільної їдальні. Це – реформа мислення», – зазначила Олена Зеленська, яка є ініціатором цієї реформи.

Виступи спікерів та тематичні дискусії в межах форуму стосувались, зокрема, впровадження та контролю дотримання нових норм харчування, публічних закупівель, проєктного підходу до переобладнання закладів освіти, безпечності та якості як основи реформи системи шкільного харчування.

В межах форуму також відбулась демонстрація можливостей сучасного технологічного процесу від команди ГО «Національна асоціація громадського харчування» Ореста Степаняка, Івана Янчишина та Ігоря Фар’яна. За 45 хвилин кухарі приготували обід в асортименті з шести страв для 700 людей – учасників форуму, а голова правління Асоціації Орест Степаняк презентував «дорожню карту» переходу на нові стандарти приготування.

Це вже третій подібний регіональний форум. Перший відбувся 13 серпня у м. Буча, другий – 9 вересня в Одесі. До кінця листопада 2021 року МОН планує провести ще два подібні форуми у різних областях України.

Для його проведення деепартамент освіти і науки Дніпропетровської ОДА 4 жовтня за результатами тендеру замовив ФОП Нещерет Ольга Миколаївна організацію форуму за 2,98 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Підприємниця Нещерет отримала 3 млн грн на  концепцію, творчу програму, павільйони, електропостачання, інтернет, фото- і відео-зйомку, друковану продукцію, меблі, канцелярію, екрани, он-лайн трансляцію, організаційні та транспортні послуги, звук, світло тощо. При цьому повинні бути дотримані протиепідемічні вимоги. Також для 750 учасників передбачено вітальний кава-сніданок, кава-брейк і подавання приготованого на сцені меню із таких семи страв:

салат з капусти, огірків та насіння фенхелю (100 г);

салат з морквою, яблуком та соусом Вінегрет (100 г);

компот з ягодами та м’ятою (100 г);

запіканка (60 г);

плов із куркою (100 г);

рибна котлета (50 г);

кускус із овочами (100 г);

суп Мінестроне (100 г).

Вартість форуму співставна із вартістю річного харчування школи. У січні Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради замовив ТОВ «Контракт Продрезерв 5» харчування школи №97 на 2,88 млн грн., однак згодом ціну зменшили до 2,50 млн грн.

Конкурентами на тендері щодо Форуму були дніпровські ТОВ «Олімпіус Консалт» Михайла Торощенка і Марини Пальченко та ТОВ «Міка Груп» Валерія Міщенка. Усі учасники запропонували ціни, які дорівнювали очікуваній сумі, а під час торгів лише переможниця зробила крок і виграла. Формальна економія склала 0,7% відносно очікуваної вартості закупівлі у 3,00 млн грн.

Ольга Нещерет була зареєстрована ФОПом у серпні в Новомосковську. У вересні вона без конкуренції взяла єдиний підряд Департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради щодо харчування учасників Дня працівників освіти 2021 на 150 тис грн.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!