Фракція Партії регіонів у Львівській міськраді припинила існування


Депутати Володимир Пасічник і Тадей Едер написали заяви про вихід із фракції Партії регіонів у Львівській міській раді. Таким чином, фракція Партії регіонів у Львівській міськраді припинила існування.

Про це ZAXID.NET повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«До мене звернулися депутати із Партії регіонів, які написали заяву про вихід з цієї політичної сили. Згідно з цим, можу зробити висновок, що фракції Партії регіонів у Львівській міській раді немає. Ці заяви – це реакція депутатів на події, що відбуваються в країні», – повідомив секретар Львівської міської ради Василь Павлюк.

Володимир Пасічник написав свою заяву й передав її секретарю міськради ще 8 грудня. Він планує продовжувати депутатську діяльність як позафракційний.

Директор Львівської опери Тадей Едер написав заяву 9 грудня і адресував її голові обласного партійного осередку Петрові Писарчуку, а також Василеві Павлюку. Свій вихід у заяві він пояснив «необхідністю зосередитися на творчій роботі».

Таким чином, у Львівській міськраді залишився один позапартійний «регіонал» – начальник Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Павло Ткачук. Однак сама фракція Партії регіонів припиняє своє існування. Адже, згідно з регламентом Львівської міськради, мінімальна кількість депутатів для формування депутатської фракції повинна становити не менше трьох.

Тадей Едер розповів ZAXID.NET, що вийшов з Партії регіонів і з фракції у міськраді. «Керівництво міської ради не захотіло, щоб я вийшов з депутатського корпусу, бо вважає, що я там потрібен, хоча я хотів вийти. Я вирішив залишитися», - сказав він.

Володимир Пасічник входив до фракції Партії регіонів у Львівській міській раді, але був позапартійним.

Нагадаємо, що у п`ятницю, 6 грудня, активісти львівського Євромайдану висунули ультиматуммісцевим «регіоналам» – якщо до 8 грудня ті не вийдуть з партії, активісти почнуть бойкотувати продукцію та роботу підприємств, що належать членам ПР.

Як повідомляв ZAXID.NET, сьогодні, 11 грудня, близько 1:00 кілька тисяч силовиків оточили Євромайдану Києві і почали штурм барикад, встановлених навколо наметів. У міліції штурм Майдану назвали «заходами із впорядкування території», які проводилися вночі для зручності громадян.