Франківчанин проведе два місяці у в'язниці Севастополя нібито за стрілянину


12 березня Ленінський і Гагарінський районних судів Севастополя винесли рішення про запобіжні заходи для учасників провокацій під час мітингу на честь 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, що відбувся 9 березня.

Про це йдеться в сюжеті севастопольського телеканалу «НТС», передає Sevas.ua.

Так, повідомляється, що Ленінським районним судом у м. Севастополі вирішено взяти під варту на два місяці жителя Івано- Франківська, який влаштував стрілянину з пістолета в парку імені Анни Ахматової. Міліцією було з'ясовано, що чоловік у сквері стріляв по активістам севастопольської «самооборони», він встиг зробити сім пострілів.

У сюжеті йдеться, що підсудний, 35-річний житель Івано-Франківська Микола Шиптур, розповів, що прибув з Києва на день народження Кобзаря, а відстрілюватися почав в цілях самозахисту. Також повідомив, що пістолет Макарова знайшов на вулиці Грушевського в Києві, розбираючи барикади.

В даний час відносно нього розпочато кримінальне провадження за кількома статтями Кримінального кодексу України: за статтею 296, частина 4 (хуліганство), статтею 263, частина 1 (незаконне носіння вогнепальної зброї ) і статтею 115, частина 4 (замах на вбивство).

Нагадаємо, 9 березня біля пам'ятника Т.Г. Шевченка відбулося святкування 200-річчя з дня народження Кобзаря, яке переросло в сутички між проросійськими і проукраїнськими активістами, а закінчилося бійками на стоянці біля Гагарінської районної державної адміністрації та перестрілкою в парку Анни Ахматової.

Фіртка