Франківка Лузан та херсонка Рибачок представлять Україну в жіночій каное-двійці на Олімпіаді-202


Збірна України з веслування на байдарках і каное визначилася з тим, хто виступить на Олімпіаді-2024 у жіночій каное-двійці на дистанції 500 метрів.

На попередніх Іграх у Токіо олімпійська збірна України здобула дві медалі на цій дистанції: "срібло" вибороли Людмила Лузан та Анастасія Рибачок, повідомляє Суспільне Спорт.

Після Олімпіади-2020 Лузан та Рибачок продовжували виступати разом: здобули "золото" чемпіонату світу у 2021 році та Євро-2022, взяли "срібло" ЧС-2022.

Сезон 2023 року Анастасія Рибачок пропустила через вагітність та народження дитини. Тож Людмила Лузан змагалася з іншою партнеркою – Валерією Теретою, разом з якою завоювала ліцензію на Олімпіаду-2024.

При цьому Рибачок відновила тренування ще у червні 2023 року і вже тоді говорила про прагнення повернути своє місце в каное-двійці.

"До мого повернення ми з нею [Людмилою] не розмовляли, як будемо назад сідати [в парі]. Але думаю, по відбору на основному чемпіонаті все буде ясно. Якщо я знову проб'юся в лідерки за чи перед Людмилою, думаю, тренери не будуть проти, щоб знову спробувати нашу двійку. Тим паче ми не один рік сиділи, і ми ідеально одна одній підходили. Просто треба відібратися, і питань не буде", — розповідала каноїстка



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!