Франківська лікарня замовила ремонт відділення за 16 млн грн у фірми екс-заступника мера


Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківська 16 жовтня підписала договір на реконструкцію та добудову відділення екстреної медичної допомоги за 16,1 млн грн з ТОВ «МЖК Експрес-24».

Про це стало відомо з порталу електронних закупівель Prozorro, пишуть Наші гроші.Львів.

Окрім переможця участь у торгах взяли ще дві компанії: ТОВ «ПКМ-113» і ТОВ «XXI століття плюс», але їх пропозиції були на 100 тис. грн та 1,1 млн грн дорожчими. Очікувана вартість закупівлі становила 17,7 млн грн, отож економія на тендері склала 8,7%.

За договором фірма-переможець завершить роботи до кінця 2020 року. Технічним завданням передбачено, що компанія проведе ремонт з добудовою відділення, й окрім загальнобудівельних робіт, замінить системи опалення, вентиляції та сантехніку, а також проведе реконструкцію боксу автомобілів швидкої та зовнішнє озеленення території.

Витрати компанії на заробітні плати працівникам дорівнюватимуть 3,3 млн грн (20% від суми закупівлі), а прибуток — 0,68 млн грн (4,2% відповідно).

ТОВ «МЖК Експрес-24» зареєстроване у Івано-Франківську і є однією з найбільших будівельних компаній міста. Фірма заснована ТОВ «Рам-ІФ», яке у свою чергу зареєстроване на Валентину Попадинець (50,3%) та Володимира Швадчака (49,6%).

Володимир Швадчак до 2008 року був заступником міського голови Івано-Франківська і був засуджений у справі, пов’язаною з махінаціями із земельною ділянкою біля приміського села Микитинці.  Тоді Швадчака та групу інших посадовців притягували до кримінальної відповідальності за вилучення з державної власності 31 гектара землі у 2007 році на користь ТОВ «МЖК Експрес-24». Ділянка належала Івано-Франківському інституту агропромислового виробництва.

Володимира Швадчака засудили на два роки умовного позбавлення волі, оскільки справу перекваліфікували із зловживання службовим становищем на службову недбалість. У 2010 році усі фігуранти справи оскаржували рішення суду. Інформації про закінчення справи Володимира Швадчака немає у Єдиному державному судовому реєстрі судових рішень, але є відомості про інших посадових осіб, що фігурували у справі і були звільнили від покарання у зв’язку із закінченням строку давності.

Це лише другий контракт «МЖК Експрес-24» з бюджетними установами. Попереднє державне замовлення компанія підписувала ще в 2016 році на реконструкцію дитячого садка у смт. Перегінське (Рожнятівський район, Івано-Франківської області) за 200 тис. грн.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!