Франківська малеча залишиться без ігрових павільйонів через Казначейство


На початку року в дитячому садку «Калинонька» демонтували старі павільйони, які вже були небезпечні для здоров'я франківської малечі.

Відтак планувалося встановити 10 нових літніх павільйонів. Це мали бути сучасні та більш практичні у використанні будиночки для дитячих ігор та прогулянок. Їх мали поставити точно на місце старих, щоб зберегти всі підходи та доріжки.

Як тоді зауважив у розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо» заступник начальника управління освіти і науки Івано-Франківського міськвиконкому Олег Савка їх планували облаштувати вже до кінця 2014 року. Встановлення  літніх павільйонів на території садочка доручили управлінню капітального будівництва міськвиконкому. Тож було розроблено його проект і визначена сума одного будиночка. А саме, 60 тисяч гривень.

Та новий навчальний рік уже на носі, а павільйони досі не встановлені. Як пояснив кореспонденту «Бліц-Інфо» начальник управління капітального будівництва міськвиконкому Володимир Ковальчук, цьогоріч виділено коштів лише на встановлення одного такого павільйону.

Проте, роботи з його облаштування не ведуться через відсутність фінансування.

«Казначейство гальмує проплати для встановлення цього павільйону. Наразі говориться тільки про один. Ми розробили дуже гарний проект, але  для купівлі матеріалів немає грошей»,- зауважив пан Ковальчук.