Франківська молодь вимагає назвати винних у побиття Максима Кицюка


Молодіжного Штаб нацспротиву вимагає від прикарпатських правоохоронців негайного розслідування справи Кицюка.

Про це йдеться в заяві до обласного управління МВС в Івано-Франківській області від координатора Молодіжного штабу спротиву Наталії Сербин, передає кореспондент "Бліц-Інфо ".

А саме, активісти вимагають дати вказівку працівникам Івано-Франківського МВ УМВС України, у найкоротші строки встановити осіб підозрюваних у даній справі. А також повідомити, які слідчі дії були вчинені по даній справі та чому до сьогоднішнього дня не встановлені підозрювані по даній справі.

"Ми, активісти «Євромайдану», звичайно розуміли, що попередня влада на чолі з В.Януковичем не має наміру об’єктивно розслідувати та притягнути до відповідальності осіб винних у вчиненні вищевказаного злочину. Тому «із розумінням» ставились до того факту, що від 30 листопада 2013 року не було проведено жодних ефективних слідчих дій та не було встановлено підозрюваних.

Після повалення режиму В.Януковича та приходом нової влади ми розраховували, що всі його злочини, в тому числі проти активістів «Євромайдану», новою владою будуть розслідуватись, а особи які їх вчиняли будуть притягнуті до відповідальності.

Незважаючи на те, що вже більше місяця режим В.Януковича повалений, справу жорстокого побиття активіста «Євромайдану» Максима Кицюка міліція досі не розкрила. До сьогодні  не повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Не вчинено жодних дій, які б засвідчили наміри правоохоронців розкрити даний злочин. Таке враження, що влада і не змінювалась.

Ми вже мало віримо новій владі, але ще надіємось, що вищевказаний злочин буде розкрито, а осіб винних у його скоєнні буде притягнуто до відповідальності", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, активіста франківського майдану Максима Кицюка побили троє невідомих в ніч з 29 на 30 листопада приблизно о 3 годині ночі.