Франківські "фото-патріоти" допомагатимуть бійцям АТО


В Івано-Франківську стартував благодійний арт-проект на підтримку українських військових - «ФОТО ПАТРІОТА».

Акція носить всеукраїнський характер. Участь у ній вже взяли такі міста: Київ, Львів, Чернівці, Нововолинськ, Луцьк, Рівне, Сокаль, Кременець та Ковель. На черзі - Івано-Франківськ.

Захід "Фото Патріота" в нашому місті відбудеться 6 вересня і проходитиме на Вічевому майдані. Тож кожен охочий зможе сфотографуватись на фоні великого українського прапора і віддячити за це певною сумою грошей. Скільки пожертувати - кожен вирішуватиме самостійно.

Як повідомляє у розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо» фотограф Інга Букмирза, яка працюватиме на волонтерських засадах, усі зібрані кошти витратять на потреби  батальйону Айдар.

«Коли я побачила повідомлення про цей захід - одразу захотіла взяти в ньому участь. І за збігом обставин, їм саме не вистачало фотографа. Акцію плануємо провести на цих вихідних. Мета акції зрозуміла: це дуже легкий спосіб допомогти бійцям, можливо, врятувати комусь із них життя. Думаю, є дуже багато людей, які б залюбки підтримали бійців АТО, але не знають як саме це зробити. На цій акції окрім того, що ти допомагаєш батальйону - ще отримаєш чудове патріотичне фото в подарунок», - зауважує Інга.

Всі знимки потім можна буде знайти в соцмережах груп Благодійного арт-проекту "Фото патріота". Крім того, звіт про використання коштів також опублікують у цій групі.

«Беру участь в акції, тому що використовую кожен шанс, щоб врятувати Україну від загарбника і зокрема врятувати життя тих воїнів, які можуть сподіватись лише на нас і на мене зокрема», -  пояснює дівчина.

За словами Інги, важливим є те, що волонтери, які доставляють придбані товари передають все це напряму в руки бійцям. Тобто до акції не залучені військові верхівки, а тільки волонтери. Тому боятися, що речі не потраплять до бійців не варто.

Тож організатори акції закликають продемонструвати свою позицію та спонукати друзів і знайомих до активної допомоги армії!