Франківські "ротаріанці" відправили в Нацгвардію безпілотник


Вчора, 2 грудня, члени івано-франківського "Ротарі-клубу" передали бійцям Національної гвардії України безпілотний літальний апарат для ведення розвідки, придбаний коштом благодійників.

Про це повідомила репортерка ZIK-Стрім Вікторія Гордієнко.

За словами голови Ротарі-клубу в Івано-Франківську Володимира Бондаренка, члени цієї благодійної організації зібрали 4500 доларів, за які були придбані деталі для літального апарату. Збирали безпілотник в івано-франківському гуртку авіамоделювання. Ця робота зайняла три місяці, оскільки довелося чекати на доставку певних деталей з США, Італії, Китаю та інших країн. Безпілотний літальний апарат може здійснювати польоти на відстані до 25-ти кілометрів, піднімаючись на висоту до 3-х кілометрів. 

«Коли постало питання, як допомогти бійцям у зоні АТО, ми вирішили, що найкраще було б передати нацгвардійцям розвідувальний безпілотник. За основу для літального апарата ми взяли монокрило Х-8. Він обладнаний відеокамерою з десятикратним «зумом», яка дає можливість передавати розвідувальну інформацію для нашої артилерії. Щоб зібрати безпілотник, ми долучили до роботи місцевий юнацький гурток авіамоделювання», – розповів голова івано-франківського Ротарі-клубу Володимир Бондаренко.